10000005
Overzicht

Dorpen & steden

Parkstad Limburg kent een aantal hele leuke steden en dorpen die u zeker bezocht moet hebben tijdens uw vakantie op Camping De Watertoren. Want dat is de charme van de regio: de mooie afwisseling tussen steden en natuur. Dorpjes als Rimburg en Waubach, steden als Kerkrade, Landgraaf en Heerlen zijn zeker een aanrader om te bezoeken tijdens uw verblijf.

Ga bijvoorbeeld gezellig winkelen, lekker uit eten of bezoek leuke musea en andere bezienswaardigheden.

De steden in Parkstad Limburg

Parkstad Limburg kent een aantal hele leuke steden die u zeker moet bezoeken tijdens uw verblijf op onze camping bijvoorbeeld Heerlen. Heerlen is een gezellige stad in de Parkstad regio en hier kunt u heerlijk wandelen en genieten van allerlei leuke bezienswaardigheden, zoals Street Art Heerlen en het Mijnmuseum. Ook Landgraaf en Kerkrade zijn leuk om te bezoeken (en gemakkelijk te bereiken vanaf de camping). In Landgraaf wordt veel muziek gemaakt. De stad is natuurlijk bekend van muziekfestival Pinkpop, maar door het jaar heen zijn hier verschillende muziekanten, muziekkorpsen, harmoniën en fanfares die hun kunsten komen vertonen. Dat wilt u echt niet missen! In Kerkrade vindt u het mooie dierenpark Gaiazoo.

Gezellige dorpjes

Ook voor pittoreske dorpjes zit u goed. Vlakbij de camping vindt u bijvoorbeeld het prachtige Rimburg, de groene parel van Landgraaf. Rimburg staat vol met oude, authentieke huisjes, wat een wandeling door het dorp erg leuk maakt. Een ander leuk dorp in Parkstad is Eygelshoven. in Eygelshoven is een hele leuke weekmarkt. Mensen komen uit de hele omgeving om hier de lekkerste verse producten te kopen. Maar ook het kerkdorpje Waubach is leuk om aan te doen.

Andere steden in Zuid-Limburg

Buiten Parkstad Limburg zijn nog een aantal steden die leuk zijn om te bezoeken. De bekendste is waarschijnlijk Maastricht, de hoofdstad van Limburg. In Maastricht is van alles te doen. Bezoek bijvoorbeeld de Basiliek van Sint Servaas. Deze prachtige kerk geeft een mooi inkijkje in het verleden. Of bezoek Fort Sint-Pieter, bovenop de Sint-Pietersberg. Gaat u liever shoppen? Ook dan is Maastricht de stad waar u heen wilt gaan.

Een aantal andere hele leuke steden om te bezoeken zijn:

Het mooie Valkenburg.

Gulpen, met de Gulpener bierbrouwerij.

Het gezellige Sittard