10000005
Overzicht

Met de fiets er op uit

Als men over fietsen in Nederland praat, dan gaat het gesprek snel richting Limburg. De provincie staat bekend als een van de mooiste fietsgebieden. En dat is ook zeker het geval voor de Parkstad regio in Limburg. De omgeving rondom Camping De Watertoren bevat verschillende leuke fietsroutes om Parkstad te ontdekken. Zo zijn er routes langs kastelen, routes door de natuur en nog veel meer.  

Fietsers zijn gek op Zuid-Limburg omdat het gebied veel natuur heeft en er veel voorzieningen zijn voor fietsers. Daarnaast worden er heel veel evenementen rondom de wielersport georganiseerd in de regio. Twee bekende voorbeelden zijn de 'Amstel Gold Race' en 'Limburgs Mooiste',. Maar ook voor de amateurfietser zijn er veel mooie routes te vinden. De omgeving rond onze camping is wat vlakker dan het echte zuiden van Limburg waardoor het ook voor de toeristische fietser prima te doen is.

De mooiste routes door Parkstad

De regio leent zich dus uitstekend voor fietsers. Dat komt bijvoorbeeld door de prachtige natuur, de mooie landschappen en de vele bezienswaardigheden langs de routes. We raden dan ook zeker aan om meteen vanaf de camping te beginnen met fietsen. De camping ligt namelijk tegen Rimburg, de groene parel van Landgraaf, aan. Rimburg is prachtig om te bekijken, en dus zeker een aanrader om te passeren tijdens uw fietstocht.

Kastelenroute door Parkstad

Als u de Kastelentoute Parkstad Limburg fietst, ziet u waar de regio bekend om is: haar kastelen. Op deze route ziet u een groot deel van de kastelen die deze regio rijk is, U fietst langs kasteel Hoensbroek, Terworm en Meezenbroek, om vervolgens ook nog de ruïnes van verschillende kastelen te passeren. Kortom, een mooie route langs de kastelen uit de regio.

Bekijk hier nog meer mooie fietsroutes in parkstad