10000005
Overzicht

Met de fiets er op uit

Als men over fietsen in Nederland praat, dan gaat het gesprek al snel over Limburg. De provincie staat bekend als een van de mooiste fietsgebieden, en dat geldt zeker ook voor de Parkstad regio in Limburg. De omgeving rondom Camping De Watertoren biedt verschillende leuke fietsroutes om Parkstad te ontdekken, waaronder routes langs kastelen, door de natuur en nog veel meer. 

Fietsers zijn dol op Zuid-Limburg vanwege de rijke natuur en de vele voorzieningen voor fietsers. Daarnaast worden er veel wielerevenementen georganiseerd in de regio, waaronder bekende zoals de 'Amstel Gold Race' en 'Limburgs Mooiste'. Ook voor de recreatieve fietser zijn er tal van prachtige routes te vinden. De omgeving rond onze camping is iets vlakker dan het zuiden van Limburg, waardoor het ook voor de toeristische fietser prima te doen is.

De mooiste routes door Parkstad

De regio leent zich uitstekend voor fietsers, dankzij de prachtige natuur, mooie landschappen en de vele bezienswaardigheden langs de routes. Wij raden dan ook zeker aan om meteen vanaf de camping te beginnen met fietsen. De camping ligt namelijk tegen Rimburg, de groene parel van Landgraaf, aan. Rimburg is een schitterende plek om te verkennen en dus zeker een aanrader tijdens uw fietstocht.

Kastelenroute door Parkstad

Als u de Kastelenroute Parkstad Limburg fietst, ziet u waar de regio bekend om is: haar kastelen. Op deze route komt u langs een groot aantal kastelen die deze regio rijk is. U fietst langs Kasteel Hoensbroek, Terworm en Meezenbroek, om vervolgens ook nog de ruïnes van verschillende kastelen te passeren. Kortom, een prachtige route langs de kastelen uit de regio. 

Heeft u uw fiets niet meegenomen? Maar wilt u toch genieten van een dagje eropuit met de fiets om de omgeving te verkennen? Geen probleem! U kunt eenvoudig fietsen huren op onze camping.

Bekijk hier nog meer mooie fietsroutes in parkstad