10000005
Overzicht

Trek de wandelschoenen aan!

In Parkstad Limburg kan ook heerlijk gewandeld worden. De prachtige natuur maakt van elke wandeling een unieke ervaring. Camping de Watertoren is gelegen in een uitstekend wandelgebied, omgeven door prachtige bossen, heuvels, weilanden en bezienswaardigheden. Een wandeling rondom onze camping kan dus zeker gezien worden als een plezierige ervaring. U kunt bijvoorbeeld genieten van de natuur in het natuurgebied de Brunssummerheide. Of vertrek naar het meest noordoostelijke puntje van Zuid-Limburg, vlakbij Schinveld en tegen de Duitse grens, daar ligt 5-sterren wandelgebied de Schinveldse Bossen. Ook kunt u het Roode Beek, een Natuurpark in Parkstad, ontdekken dat u langs Schotse Hooglanders en de Duitse grens leidt. Onze camping grenst aan Duitsland. U kunt er dus ook voor kiezen om een mooie wandeling te maken bij onze Oosterburen.

Ontdek de Brunssummerheide

Er is een gebied in de Parkstad regio waar u uitstekend kunt wandelen. Dat gebied is de Brunssummerheide. Dit natuurgebied op de grens met Duitsland staat garant voor urenlang wandelplezier. U kunt hier verschillende routes lopen zonder dat u hetzelfde punt meerdere keren ziet. Kortom, wandelen kan hier uitstekend!

Ontdek de Brunssummerheide met deze route

Routes vanaf de camping

Tijdens het hoogseizoen kunt u onder begeleiding van gidsen van IVN meelopen met onze avondwandelingen in Limburg. Dit biedt u en uw gezin de ultieme gelegenheid om de natuur van Limburg en de omgeving verder te verkennen. U kunt heel eenvoudig starten vanaf de camping, waar diverse routes voor u zijn uitgestippeld. U heeft de keuze uit routes van 3, 8 of 12 kilometer, te starten vanaf de camping via de routenummers 176, 881 of 727.

Als u meer keuze wenst, kunt u de verschillende wandelroutes vanaf de camping en omgeving bekijken via onderstaande links. Dit is zeker de moeite waard.

Wandelgids Zuid-Limburg

Wandelroutes Parkstad Limburg