10000005
Overzicht

Trek de wandelschoenen aan!

In Parkstad Limburg kan ook heerlijk worden gewandeld.  De prachtige natuur maakt van elke wandeling een unieke ervaring. De omgeving van Camping De Watertoren is dan ook heel goed wandelgebied. Met prachtige bossen, heuvels, weilanden en bezienswaardigheden kunt u van een wandeling rondom Camping De Watertoren een hele prettige ervaring maken. Bijvoorbeeld door de natuur van natuurgebied de Brunnsummerheide, of langs de grens. Of ontdek de Roode Beek, een Natuurpark in Parkstad die u langs Schotse Hooglanders en de Duitse grens leidt. Daarbij komt nog dat de camping tegen Duitsland aan ligt. U kunt er dus ook voor kiezen een mooie wandeling bij onze Oosterburen te maken.

Ontdek de Brunssummerheide

Er is een gebied in de Parkstad regio waar u uitstekend kunt wandelen. Dat gebied is de Brunssummerheide. Dit natuurgebied op de grens met Duitsland staat garant voor urenlang wandelplezier. U kunt hier verschillende routes lopen zonder dat u hetzelfde punt meerdere keren ziet. Kortom, wandelen kan hier uitstekend!

Ontdek de Brunssummerheide met deze route

Routes vanaf de camping

Tijdens het hoogseizoen kunt u onder begeleiding van gidsen van IVN meelopen met onze avondwandelingen in Limburg. Dit geeft u en uw gezin de ultieme gelegenheid om de natuur van Limburg en de omgeving verder te verkennen. U kunt heel makkelijk starten vanaf de camping. Er zijn diverse routes voor u uitgestippeld. Zo kunt u kiezen voor een route van 3, 8 of 12 kilometer. Als u vanaf de camping start kun u dat doen met de nummers 176, 881 of 727.

Wenst u nog meer keuze, dan kunt u de meerdere wandelroutes vanaf de camping en omgeving bekijken via onderstaande links. Dit is zeker de moeite waard.

Wandelgids Zuid-Limburg

Wandelroutes Parkstad Limburg